Psykolog Fróði Debes

Kriser2019-04-12T13:24:52+00:00

Kriser

Hør i denne video om hvordan voldsomme hændelser, som radikalt ændrer ens livsvilkår, kan gennembryde ens psykiske forsvar og kaste en ud i følelsesmæssigt kaos og tumult. Hør også om hvordan man ved at gennemarbejde sin situation kan komme til at orientere sig på ny mod en anden horisont, kan finde mening i tilværelsen igen og kan gevinde sin livslyst.

Vi rammes alle af svære og smertelige hændelser i livet. Nogle gange som en naturlig del af tilværelsen, andre gange sker det uventet for os selv eller for vore nærmeste. Ved en pårørendes død, alvorlig sygdom, ulykkestilfælde, overgreb, osv.

Vi kan påvirkes voldsomt, og det er normalt at reagere på sådanne stærke oplevelser. Mange mærker indre lammelse, forvirring og angst eller følelser af vrede, sorg og intens smerte. Uro, søvnløshed og fysiske ubehag er almindelige. Følelserne kan veksle og reaktionerne kan synes blandede, modsætningsfyldte og uforståelige for én selv. Man kan i lang tid opleve at sidde fast eller være gået i stå.

Depression, angst og andre belastninger kan også blive alvorligt hæmmende i ens uddannelse, arbejde, familieliv og for ens livskvalitet.